Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"Älskling"

 

Du finns i min benstomme,

i varje cell nu
Du har ett namn, andra uttalar
med betoning på hur de tror
att du vill tilltalas
Men jag kallar dig “älskling”
och känner mig så privilegierad
När jag gnuggar ögonen
och vaknar med dig
och solen stryker min rygg

 

Jag kallar dig “älskling”
över telefon
jag kallar dig “älskling”
på Hemköp
Du säger “Men älskling”
när du lutar
dig in mot mig i bilen och
när du viskar “god natt”
innan vi lägger på ...
innan vi drömmer
oss vidare

 

“Älskling” är inte min täckmantel
Det är mitt alias
“Älskling” är ingen tillflyktsort
Hon är mitt paradis
“Älskling” är vad hon kallar mig
när hon ler med hela ansiktet i en symfoni 
“Älskling” är vad hon kallar mig,
utan att svära.
“Älskling” är vad jag
kallar henne
så hon hör med hjärtat
på högsta volym.
och alla andra smeknamn
blir diffusa i ett såll

 

Jag kallar dig “älskling”
som att det numera
sitter i ryggmärgen
och jag inser
att ... även om du har ett namn,
så tycker vi om varandra för mycket
för att hålla oss för formella
Så tycker vi om varandra för mycket
så att vi gör varandra speciella
genom att säga ...

 

“älskling”




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-10-05 12:35



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
Men oj hörni, ni är så bra på formuleringar att jag ler här där jag sitter på golvet och läser era kommentarer. Stort tack:)
2022-10-05

  Gustav Stenqvist-Walter VIP
Dina texter är så wholesome. Som en pigg, envis vitamininjektion.

Mys-pysigt och tankfullt energiskt. :-)
2022-10-05

  Solstrale VIP
Fantastiskt underbart uttryckt om ordet "älskling" och sina känslors existensberättigande som du hyllar med bravur! Snyggt!
2022-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP