Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Positionerad.


Bärnstensmåne


bärnstensmåne,
så full och rund,
snälla, var stilla!

fortsätt inte att stiga,
ty styrkan i din position
kommer att befalla tårarna
att bryta sig loss
från dess torra ögonvrår.

bärnstensmåne,
stanna där du är!
låt inte vårt avstånd
få oss att sträcka oss
alltför långt från dig.

samtidigt som jag
blir sömnig
på sandstranden,
lägger aftonen dig till vila
på min handflata.

bärnstensmåne,
den söta skörden
som matar min själ!

mysteriet
med ditt orangea sken
blir aldrig gammalt.




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 94 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-10-08 06:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen