Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Malen i fönstret

Malen i fönstret söker lyckan så nära

Solen
Ljuset
Varför når den det ej

Något i vägen
När vägen ser klar ut
Med mörkret i ryggen den försöker nå ut

Solen
Ljuset
Varför når den ej dit

Spelar omständigheter den ett spratt
Glipan i fönstret
Oändligt långt borta
När oturen lurar

Kommer den finnas kvar
Under malens korta tid
Eller dör den en dag med mörkret i ryggen
Bakom barriären ut till solens ljus

Solen
Ljuset
Kommer den nå dit




Fri vers (Fri form) av Mange_takk
Läst 44 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-10-08 13:07



Bookmark and Share


  PFJS
Kommer den, och kommer vi? (nå dit) Tänkvärd text - och fint formulerat!
2022-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Mange_takk
Mange_takk