Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Promenaden i Olivlunden låter de färdiga oliverna sakta


Falla till marken!

Vi plockade dom gröna
trinda oliverna på marken
Träden var gamla stora knotiga

Det ropades till kvällsvard
vid det långa fyrkantiga bordet
med vit tunn duk

Vinflaskor husets egen
en del med tända ljus då det mörknade
Du kom satte dig bredvid

Du var en vacker man
det var svårt för mig hade fått
så mycket sorg i dessa möten

Det fanns en spänning där
från mig min längtan av sanning
från dig bara tillfälligt intresse

Efter maten ville jag vandra till havet
i mörkret brisen stjärnorna himlen
du ville göra sällskap jag tackade nej

I mig fanns redan sorgen
avskedets tysthets tårar





Fri vers av Irene Backström
Läst 56 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-10-13 16:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Irene Backström
Irene Backström