Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om språkförbistring och universellt språk.


Analfabetismens konst


Några trodde
att de ägde språken
och slängde dem
över andras kroppar.
En annan
tvingas bära den
illa passande kursplanen
och kanske glömde
sin egna gamla kurs,
men inte dess betydelser.
Hon berättade
för sina elever:
- Det här är dina kläder!
Men här, under kläderna,
(hon rörde vid deras hud)
finns dina betydelser,
vårt egna gamla språk.
Ni kommer
att lära er det själva.
Hon gick därifrån med det,
intrasslat i håret.
Men håret på hennes elever
luktade bekant.
Deras hud värmdes upp
under den offbeat
de hittade.
Där språket inte är någons.
Det passade precis
i deras mun.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Koloristen
Läst 163 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-10-17 01:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen