Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lilla Nina

Bottnar i en kopp varm choklad
Värmer kroppen med minnen
Ler över henne

Hon den lilla

De tankar och känslor
Som finns kvar från den tiden

Tiden då tankarna var så nyfikna
Oerfarna
Då livet fortfarande var oskyldigt blått

Då skratten var så bubblande
Härligt kittlande i hela magen
Då ett gräl med en vän
Rasande hela världen
För att sedan vara glömt
I nästa sekund

När vi fick gå till "Tobacka"
En liten Tobaksaffär
För att köpa trasiga sura godiscolaflaskor
För en femkronorssedel blev det massor

Och då vi fick gå ärenden till mamma
För att med skriven lapp
Köpa hennes små paket Prince
Jo, cigaretter
Tänk, det finns ju inte på kartan idag
Att en 7 åring kan köpa cigg till mor

Alla dessa ljusa sommarkvällar
Hopp med långrep
Twist
Och att leka
Röda vita rosen

Mammas rop från balkongen
När det var dags att komma in

Vinterdagar i pulkabacken
Rosiga kinder och frusna fingrar

Och just den härliga känslan

Att bottna i en kopp
Med varm choklad




Prosa av Nina Nightwish
Läst 74 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-10-17 22:05



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Bottenlöst stark igenkänningsfaktor, börjar med femkronorssedel, köpte cigg till farmor dock som "barn", hör och häpna, godiset, och den där avgrundspaniken om man bråkat med sin bästis. Denna prosadikt med "när jag var ung" för länge sedan, och som var så närvarande att alla mina minnen platsade direkt. Så bra och så väckande rader!
2022-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Nina Nightwish
Nina Nightwish