Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han är ett ljus om mörka nätter


Och han har gått för sista gången
slutat vänta på mig
slutat bära mina tunga väskor
varje dag när jag kommer hem

Han har gått nu 
för att aldrig mera 
komma tillbaka
det är tomt och tyst

Och han har gått förlorad
för både mig och sig
han blev någon annan
inte mer densamme

Han har gått nu
tagit sitt kliv
ut ur våra liv
han är saknad

Och han syns inte mer
han har lämnat staden
lämnat jorden
lämnat allt bakom sig

Han har gått nu
lämnat sitt ursprung
tagit språnget tillbaka
till mörkret

Och han är ett ljus
om mörka nätter
då när jag inte kan sova
tänker jag på honom

Han har gått nu
men hoppet spirar alltjämt
att han en dag ska vända åter
tills dess håller jag ihop så gott det går

Och kanske är han tystad
vilket inte är så lätt att veta
det enda jag vet med säkerhet
är att han inte bytt sitt efternamn

Han har gått nu
samme pojke som blev
en tonåring
en man

Och han har gått nu
ja jag vet att jag upprepar mig
men jag ville bara säga det
att jag väntar honom tillbaka

även om det tar en evighet










Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-10-18 16:31



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Bra och drabbande text!
2022-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP