Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maktens kvinna

Hon var maktens kvinna.
Vinnande och stolt.
Målmedveten och integrerad.
Ett nytt hus, en fin man och ett uppfostrat barn.
Allt enligt protokollet.
Högskoleutbildad och icke rökare.
Fyra dagar på gymmet.
Stolta föräldrar.
Stor bil.
Älskade utmaningar.
Svalde aldrig.
Men mest av allt älskade hon att bestämma över andras öde, sa hon till mig.
Att ha den typen av makten.
Vem som kan komma in i landet och vem får ett nej.
- Kan du tänka dig- sa hon leende till mig.
-Vilken power liksom. Och vad drömmer du om då ? Har du inga mål ?
Jag log bara och tittade på fåglar som flydde landet enligt naturens lagar.

Karminröda läppar, sylvassaklackar och Almedalsveckan.
- Minns att du alltid drogs till dåliga pojkar- fortsatte hon.
Hennes man satt i soffan, hette Svensson och var på Mute.
- Har jag ? - att vi minns så olika, tänkte jag.
Vinden blåste och mitt tjocka hår blev tilltrasslad.
Jag älskade detta.
Det var så länge sedan, att hon fortfarande minns.
Vi tog adjö och jag såg henne försvinna i den gigantiska volvo bilen.
Hon verkade glad...












Fri vers av Amles
Läst 73 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-10-18 20:33



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
hellre kvinnor med makt
än män med hävdelsebehov

skön skrivelse!
2022-10-23

  Larz Gustafsson VIP
Maktmänniskor ska man hålla sig borta från.
2022-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Amles