Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förstulna dagar 5.


Att växa ut ur barnets värld

Att växa ut ur barnets värld
där allt är möjligt i dess här och nu
där svampar är ett småfolk
och mossan är en säng
för att hamna i en ålder
där blott där och går att tänka
under ett nådlöst sanatorieljus…

Ack, att fly till den världen igen
där stubbarna alltjämt är hus:
en hastigt planerad rymning
innan morgondagens färdplan går upp i rök
och skymning efter skymning efter skymning
ruvar bortom nästa krök.




Fri vers av Unmetronomic VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-10-22 00:31



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En text kan vara som att tända eller släcka en lampa. En del människor sover lättare i endera stillhet eller brus.
2022-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Unmetronomic
Unmetronomic VIP