Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett stenkast är ett människoliv

Ett stenkast är ett människoliv;
blott ett steg med jättars kliv
en väldig resa ur en myras perspektiv
men precis den längden som vi fått.

Ett stenkast är ett människoliv;
knappt mätbar med himlavalvets mått
ett sekel någon meter, en dag eggen på en kniv
- men din eviga själ kan tiden inte nå.

Ett stjärnskott är ett människoliv;
ett sken i nattens mörka blå
Som lyser starkt en liten tid
och till bror och syster kan ge frid.




Bunden vers (Rim) av Unmetronomic VIP
Läst 35 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-04-13 08:40



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En vacker dikt med fin rytm i orden.
2024-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Unmetronomic
Unmetronomic VIP