Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
”Terror är bara rättvisa, en form av dygd, en konsekvens av demokratins principer tillämpad på fosterlandets mest trängande behov.” - Robespierre


Dimmans månad

Det sitter korpar på de nygrävda gravarna.
Allt är i förändring, likt ingenting tidigare;
den förflutna tiden för evig försvunnen,
den gamla regimen är aldrig mer.

Den gamla tron fördrevs, det nya ljuset skall skina.
Förnuftets tempel i en gammal helgedom på ”Stadens Ö”
(med sina två torn, något av det vackraste i staden).
Tusentals har dött, avrättade i revolutionens namn.
Men för vad? Varför allt detta blod, all denna terror?
Varför allt detta hat i goda hjärtan?

Också denna katastrof kommer att firas som en seger
av framtidens folk. Vi hade
"Tradition, Ordning, och Respekt" –
nu är det tre andra vackra ord som rättfärdigar makten.
Detta är framtidens melodi.

Den 9/11 i år, "År åtta," kommer även denna era ta slut –
all makt kommer samlas i en mans hand.
Den nya tideräkningen ger ett annat datum:
nu har veckan tio dagar, och dagen har tio timmar.
Detta är framtidens melodi.




Fri vers (Fri form) av Unmetronomic VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-09-29 14:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Unmetronomic
Unmetronomic VIP