Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Försjunket. Nedsänkt.


Under vattnet


när det regnar
på nedstänkta rutor.
hustak som borstas rena
bakom ramarna.
under vattnet
som kommer in
under dörrar
och genom fönster
när det regnar igen.
våra torra ben ligger ihop.
smuttar från filmdukarna
liksom våra dokument
spolas bort.
regn som luktar
samma gamla nya saker.
vi ligger i staten.
kärlekens ord
och vad det betyder för oss
och varför
det har vitt runt det svarta
passar inte här.
det passar inte med utsikten
som vi nu har tillsammans
på vårt översvämmade golv
i dovt molnljus
som sipprar in genom fönstret
bland högar av armar och ben.
osäker på vems som är vems.
inte bryta av,
bara att ta reda på.
vi är torra
och det kan vara för sent
att hitta oss
om det regnar igen.




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 102 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-10-29 09:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen