Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
d. 1:a November, 1972. Ezra Pound, närvarande!


Promenader (Till Ezra Pound)


vi tar med nycklarna
och lämnar dörren öppen.
vi slingrar oss fram genom vinden.
vi delar våra drömmar
och planterar deras betydelser.
vi svalkar inte
över tappad aska.
vi brinner upp vakna
och håller oss vakna
även när vi sover.
förnimmer
de saker vi lägger märke till,
som håller oss bakom öronen.
våra munnar fylls med ord
vi inte vill glömma.
vi röker ut dem långsamt.
vi kan inte stanna på trottoarerna.
vi gräver fram gränderna;
ovansidan, framsidan,
baksidan, undersidan.
vi är ansatta av andningen.
vi tätar trottoarsprickorna
med vårt vinterminne.
kan de se vårt leende?
under stadens stjärnor
försöker vi fram och tillbaka.
vi är otåliga
för våra fötter bär oss
till känslomässiga band
till denna stad,
så att vi kan gå över den
för sommaren.
vi går ut i jeans,
kommer tillbaka i kostym.
de glömska kreaturen
täcker våra spår.
vi pekar åt folket
med våra bara fingertoppar
för att lysa upp vägen.
fortsätter där vi slutade:
beska, kärva men kräsliga
tills det gör skillnad.

--

"All America is an insane asylum" - Ezra Pound




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 117 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-11-01 14:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen