Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bemärkelse.


Blå födelsedagsdikt


Min födelsedag
är blå och vit.
En flaggande himmel
är inte färdig
med att vända sina vindar.
Lite trött på ansträngningen
men dricker ändå vinden
som gin genom tänderna.
Min födelsedag
är en t-shirt,
ett par shorts,
gympadojor
och hår så kort
som det någonsin har varit.
Dammar av drömmar
från sen morgon
till tidig kväll.
Min födelsedag
är det matta kuvertet.
En pion glider
från de keramiska vågorna
till min markyta.
Den glaserar denna
i blått och vit neon.




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 140 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-11-02 14:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen