Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jordnära

Jag är en jordnära poet
jag skriver det som är konkret
om gräset, havet, bladens prassel
ja, jag skonar er från min hjärnas trassel
om varför det goda så långt bort tycks finnas
om varför kärleken ej så lätt kan vinnas
om varför några få utnyttjar andra
när man hellre tillsammans i endräkt kan vandra.
-
Jag skriver mest om de ljuvliga ljuden
av musik och vindens smekning emot huden
om barnets joller och en katt som spinner
och hur man svårigheter övervinner
jag skriver inget om min oros gnagande
eller om kroppens ständiga försvagande
jag skriver eftersom allt det som jag vet
är sånt jag greppar, sånt som är konkret.




Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2022-11-02 18:35



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Mycket jordnära och fint skrivet. Snyggt.
2022-11-08

  Örjan Noreheim
Bravo. Som dig gillar jag att vara en jordnära poet. Livet ovh det som är aktuellt. Jättebra.
2022-11-05

  Kajan VIP
Måhända håller jag ej helt med textens poet och det är en sinnrik konst att skriva på detta sätt; först efteråt inser jag att just de saker som poeten säger sig ej skriva om är det som blir kvar efter läsningen .
2022-11-03

  Niliboy
Ja du är jordnära å ofta positiv i dina bästa stunder brilliant!
2022-11-03

  Blomma-Stjärna VIP
underbar rytmisk, rimsäker, jordnära dikt, men ämnet "sinnlig, konkret, ljuvlig" ringar inte in poeten Lena Staaf, för hon kan skriva om ALLT, även om trassel i hjärnan, kroppen och politiken!
2022-11-02

    ej medlem längre
Tänk - att få till en sådan här dikt, på sikt, tänk att skriva sådant som andra mår bra av att läsa.

Och visst finns det många lösa trådar att dra i och sy med, att skapa en bild som kan kännas igen.

Det är här Du har Din styrka, Lena!
2022-11-02

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllning om att ta vara på och njuta av livets glädjeämnen.
2022-11-02

  Respons VIP
En lovsång till det goda livet som ör lätt att stämma in i!
2022-11-02

  Respons VIP
En lovsång till det goda livet som ör lätt att stämma in i!
2022-11-02

    Sefarge VIP
Hos dig i dina skrivelser
Lyser alltid känslan fram
Först och främst. Det är
därför det känns så starkt!
;)
2022-11-02

  Kungskobran VIP
Fint om verklighetens poesi
2022-11-02

  Ulf Carlsson VIP
Två vardagsnära åttaradiga strofer med anaforer och olika slags rim om sinnenas lycka i det lilla livet men också om individens och samhällets stora och övergripande frågor.
2022-11-02

  Sparvögat VIP
Din penna talar ett vist och vackert språk~om livets skönhet och
sorg på färden…
I jorden befäst!
2022-11-02

  Solstrale VIP
Två sidor att tolka detta som.
Men jag väljer den goda sidan…

Dina ord lättar upp och gör livets dalar till mjuka gupp! Men sedelärande att man bör med orden se upp, kanske blir man överfallen eller lagd under lupp!

Tack för orden som tycks ge inspiration med fason!
2022-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP