Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyckelpigan


Jag fann honom död i morse.

Han låg vid balkongdörren helt orörlig.

Jag försökte skaka liv i honom,
men förgäves.

Jag blev så ledsen.

- - -

Tanken var ju att vi skulle övervintra tillsammans.

Tända ljus och kolla på film och så.

Kanske ta något glas vin.

Och ha långa samtal om kärleken och livet.

- - -

Så nu denna regniga höstsöndag i november.

Har jag tänt ett ljus och satt på Mozarts Requiem
och tänker på honom.

Och hoppas att jag finner någon annan att samtala med i vinter.




Fri vers (Fri form) av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 66 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-06 10:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP