Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att avhålla sig, och dansa loss.


Fastedans


Fasta
från skor och schema.
Undvika
det jag inte bryr mig om.
Vill inte,
så säg inte till.
Så här snabbt
kommer tiden
att bli lik en pastamaskin
som glatt vänder
min kärlek till rätt smak.
De upphållna armarna
kommer att nå
över mitt hår likaså.
Allt utrymme kommer att växa
som det alltid har gjort.

Fasta
från alla dumma svar,
förutom ja eller nej.
Från alla sammandragningar
som slutar med oreda.
Som konstigheter
ropar till konstigheter.
En fasta utan hem,
utan klocka,
utan dammiga gator,
utan måsten.

Men
med himmel - horisont - land
för att svänga närmare
och längre bort
i den enda och samma
dansen.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 87 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-11-08 12:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen