Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar om smutsiga maktspel och den så kallade internationella terrorismen


Världspolisens skitiga spel

 

ni odlade hatet hos dem som var bittra
ni gödde med vapen de lystna på strid
ni lurade vilsna att spela ert slutspel
ni avlade monstret från hämndens tid

 

nu odjurets offer bekämpar dess hatdåd
med bristande hänsyn till mänskliga liv
då gnuggar ni händer och lutar er bakåt
när maktfullt ni stävjar allt medlande driv

 

 




Fri vers av Pica pica
Läst 440 gånger
Publicerad 2006-08-08 20:07



Bookmark and Share


  Isla Estrecho
Myyycket välformulerat. Jag tycker om att hitta nya guldkorn bland alla tusentals poeter här på sidan. Du är ett av de nämnda guldkornen.
2007-02-03

  Per Rydberg
Jag tycker mycket om den analys du för fram i texten!! Det är viktigt att sätta in nutidsskeenden i större sammanhang. Då framstår det att: 'Som man sår får man skörda.'
Du har en strikt meter i dikten, då får du fram en marschkaraktär, och det tycker jag passar så himla väl till innehållet! Lyfter på den imaginära hatten!!
2006-08-09

  Åsa Gustavsson VIP
Det är starkt och svårt, detta som händer i världen.
Bra skrivet.
2006-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Pica pica
Pica pica