Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tolkning av "Das ist die Sehnsucht" av R M Rilke


Det här är längtan

Det här är längtan: leva i ett vågspel
där tiden inte erbjuder ett hem,
och önskningar är: tysta dialoger
med evigheten stundvis, dagligen.

Och det är liv. Tills det ur någon gårdag
den ensammaste timmens ankomst sker
som olikt alla andra systerstunder
sig tigande åt evigheten ger.


(Das ist die Sehnsucht: wohnen im Gewoge
und keine Heimat haben in der Zeit.
Und das sind Wünsche: leise Dialoge
täglicher Stunden mit der Ewigkeit.

Und das ist Leben. Bis aus einem Gestern
die einsamste von allen Stunden steigt,
die, anders lächelnd als die andern Schwestern,
dem Ewigen entgegenschweigt.)




Bunden vers (Blankvers) av Olivér Joób
Läst 94 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-11-12 17:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olivér Joób
Olivér Joób