Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt skriven under gymnasietiden. Vinnare av dikttävlingen på Bäckängskolan, Borås 1990.


Under min vita hud

Jag skall inte säga att du är vacker
men jag vill andas in vårens alla färger
och ropa ut din skönhet i en ljuvlig vind

Jag skall inte sjunga om min längtan efter dig
bara viska några ord i bön
ensam under sommarnattens alla stjärnor

Min smärta skall jag inte klaga över
bara höstlöven på marken kommer kanske känna mina tårar
när de faller i det kalla regnet

Än är det dock vinter
men under min vita hud
väntar så många känslor
på att få knoppas och blomma ut
i dina ögons varma ljus




Fri vers av Olivér Joób
Läst 322 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-08-27 14:29



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
Fin
2017-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Olivér Joób
Olivér Joób