Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som vanligt


Jag är inte färdig med mitt skrivande
när jag märker att mina andetag har slutat
att andas.
Syret blir kvar i de pulserande artärerna.
Ingen inandning,
ingen utandning.
Livet blir stilla som i ett hav utan vågor.

Synerna som kommer.

Maskar som krälar under jord,
uppåt.
Regnet som forsar dränker allt.
Men i vattenpölarna cyklar barnen
fram och tillbaka.
Älven svämmar över,
når banvallen där tågen blixtrar förbi.
Allt flyter,
förbipasserande hus med skräckfyllda röster
drunknar i den kalla älven.
Och i den stora staden stannar den slingrande ormen.

Men allt är bara ett kommatecken.
Syret återvänder som när vårblommorna
flödar i skogsgläntan.
Andningen hittar tillbaka som när sädesärlan återvänder.

Skrivandet hittar handen som håller pennan.

Allt blir som vanligt igen.




Fri vers (Fri form) av Peter Boström VIP
Läst 67 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-13 00:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Boström VIP