Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blåsa fria i vinden

 

 

 

allting började
med ingenting

vi kom från evigheten

till livet

en paus
ett hål i oändligheten

andas
djupt och
långsamt
i ekens skugga
smakar noggrant
på den kyliga friska
höstluften
vill njuta
så mycket jag kan
känner tacksamhet
över allt det vi har
som vi ofta
tar för givet

först är vi ingenting
sedan är vi allt

livet kan vara
nästan magiskt
förförande

men vi är fångar

allt vi upplevt
bär vi med oss

livets väv
kräver ingen
plats
tunnare och
skörare än något
annat i universum

nästan omärkligt
förlorar vi
en dag i taget
som vatten
som rinner
nerför tidens fors

vi försöker hålla kvar
och kanske fångar vi
någon försvunnen
sekund emellanåt

stannar tiden
ett ögonblick
av ett ögonblick

allt räknas ned

tills evigheten
kallar oss tillbaka

solens strålar
så fulla av liv
skuggar ögon
med hand

ser blå himmel
sprucken genom
trädets grenverk
fötter mot jord
ryggen mot stam
markens tystnad

ängens gråa
gråtande gräs

du är med mig
alltid i mina tankar
kärleken denna
urstarka kraft

allt är förunderligt
ordnat min älskade

allting är
mer ömtåligt
mer sårbart
än vi någonsin anat

ju mer vi lär oss
ju mer vi vet

desto mindre förstår vi

allt ska bli
till stoft till slut


du och jag


en dag
ska vi blåsa
fria i vinden





Peter G 20221121




Fri vers (Fri form) av Peter G VIP
Läst 416 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2022-11-21 13:20



Bookmark and Share


  AlexRG8
Otroligt vackert...
2023-06-16

  Gunnar Hilén VIP
Oj oj ! Ett sånt beskådande, betraktande av världen ! Stiligt, vackert, behagfullt.
2022-12-16

  Blått Norrsken VIP
Vackert krispigt dämpande hoppfullt . Mycket fint skaldat i tankar om alltets allt .
2022-11-24

  Eva Langrath VIP
Fin dikt där allt får finnas från början till slut.
2022-11-23

  Niliboy
Ja en dag äro vi stoft, vars själar hälsar i vinden med förhoppningsvis lite kärlek kvar till nästan, barnen och den store Guden! Fint tänkt av dig!
2022-11-22

  till E
Jag tycker mycket om avslutningen.
2022-11-22

  Kajan VIP
Närmast outsägligt, men här finns mycket av livsvillkoren med utan att orden skaver och döljer nyanserna. Känslan bär hela vägen genom texten. Stor applåd.
2022-11-22

  Solweig Jansson VIP
Oj, Peter - vilken underbar, fantastisk text ! Fenomenal !
2022-11-22

  Ninananonia VIP
Vackert beskriver du livets resa mot evigheten.
Jag tycker om din dikt.
2022-11-21

  Skatflickan VIP
Så vackert
Och nära
Skörbarheten
Det förgängliga

Du förmedlar känslan
Och alla tankarna omkring
Så vackert
2022-11-21

  Marita Ohlquist VIP
En fantastisk text om livet, naturen och kärleken.

2022-11-21

  Sparvögat VIP
Jag andas in dina ord och följer med
på din resa~så fylld av naturens
givande kraft…
Den fria vinden fyller mitt sinne
såsom orden talar om
kärlekens kraft…
Fantastiskt fint!


2022-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP