Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Vi är på väg mot ett koldioxidbaserad kreditsystem

"Alla människor älskar friheten och tycks sträva efter att krossa den." - Voltaire

I strävan efter att minska de globala utsläppen och öka kontrollen över befolkningen så överväger västvärldens ledare att införa ett socialt kreditsystem i likhet med det som finns i Kina.
Det kinesiska samhällskreditsystemet eller som det vanligen kallas det sociala kreditsystemet används för att övervaka samt poängsätta sitt folks beteende i syfte att skapa såkallade "mönstermedborgare".
Alla kinesiska medborgare startar med 1000 poäng som sedan ökar eller minskar beroende på hur de sköter sig i det offentliga och privata livet. De medborgare som har höga poäng får det lättare att resa, synliggörs bättre på dejtingsajter, de får tillgång till fri biluthyrning och rabatt på hushållsräkningar. De medborgare som däremot har låga poäng kan svartlistas och förbjudas från att exempelvis, köpa fastigheter, flyg och tågbiljetter. De kan bli blockerade från appar och bli nekade högre positioner i arbetslivet.

I väst så har man länge arbetat för att minska användningen av fossila bränslen för att få ner koldioxidutsläppen. Man har infört miljöskatter, däribland plastskatten i Sverige, och man har uppmanat människor genom både ekonomiska incitament och moraliska argument att dra ner på sin konsumtion av kött, resor och bilkörning, då med varierande grad av framgång. Skillnaden mot Kina är att allt hittills har varit frivilligt, men det är på väg att förändras. Vaccinpassen var bara ett smakprov på hur ett socialt kreditsystem kan komma att implementeras långsiktigt.

Med ett koldioxidbaserat kreditsystem så kommer varje individs konsumtionsmönster att spåras och kartläggas. Man kommer belöna de som lever inom de givna utsläppspoängen och bestraffa dem som överskrider dem antingen med någon form av straffavgift eller förbjud. Ens klimatavtryck kommer att vara i centrum av ens vardag då allt man köper, vart man reser, vad man äter, vad man slösar och vad man sparar, allt kommer vara blottat för statens kritiska öga. Vi har redan förlorat vår rätt till privatliv, vill vi också förlora vår rätt till att välja hur vi lever våra liv?
Skapa | Skriva av Eros Elton VIP
Läst 36 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-11-22 12:30Bookmark and Share


    ej medlem längre
"skuld och skam". jo. nu får du mig att tvivla på min kristna tro. jag har aldrig riktigt fattat meningen med den ändå. jag menar, VAD är inte fel?! vem bestämmer vad som är rätt? "ingenting kan påverka mig" = tv, avstängd = ingenting, "bruset". ok. normal nu. alltså...... man brinner i helvetet i evigheters evighet när man dör. och man lever bara en kort tid. varför.... ska man straffas så länge? vad är meningen med det? är kristendom egentligen satanism? vad är skillnaden egentligen? är alla privilegier vi har i dagens moderna samhälle en fälla? är det bättre om vi föds som ett lo-katt? ingen jävla kristen går fram till en katt och ba "ok nu måste du va snäll". katten bryr sig väl fan inte i det. men.... jag har varit i det psykiatriska systemet länge. jag hade en snäll chef. hon såg bara så jävla ledsen ut. jag fick hennes email address. efter ett tag skrev jag en essä på 27 timmar över allt som var fel med psykiatrin. sen tog det en säsong, och då..... förlät jag de. jag var väldigt länge emot alla sorters droger, även svaga ena. varför kan man inte äta god hemlagad mat istället? ska allt vara fejk, sen ska man låtsas att man tycker om skitmaten, och skitmänniskor, och ett skitsamhälle? jag fattar inte..... sen att kritisera ledarna. det får man inte göra. man ska göra en gullig låt eller gullig photoshop eller gullig dikt och då blir the men in black glada över att man underhållit de ett tag. men det är det som taoismen säger är meningen med livet. min pappa sa samma sak några år innan han dog. "jag vill inte att människor ska sörja mig. man kan väl skratta och va glad istället?". ja. han va klok. och han var min pappa. och det är jag stolt över. förlåt om jag skriver bättre kommentarer än vad dikterna jag svarar på är. jag vill inte ta plats. det här är min dedikation till er. det är inte copy and paste. det är vilka tankar och känslor era dikter skapar. jag älskar den här sajten. ok. resten av internet är totalt skit och har alltid varit det. bara massa ytliga jävlar och elaka machos. sen kan jag inte ens lägga upp 10 kommentarer som dikter per dag. eller jo. exakt 10. och för det mesta skriver jag mer än 10. så. förlåt. för att jag finns till. scheisse.
2022-11-23

    ej medlem längre
ja ja. jag har hört det förut. jag har god man och förvaltare. eller tas de bort när det här införs?

om jag bajsar 3 gånger per dag istället för 1 får jag mer eller mindre poäng då? beror det på hur mycket jag får i poäng med bajset beroende vart jag jobbar och vart jag bor?

seriöst. det här är så puckat att det inte är sant. bomba sönder hela jorden istället. om jag kunde skulle jag göra om den till ett svart hål så vi slipper återuppleva skiten.

"dont let your dreamers grow up to be dead men. drown us at birth, save her some time" - every time i die 'the river'

"jag frågade moder jord vart det gjorde ont. hon sa 'överallt, överallt, överallt'"

bill gates vill bygga en dyson sphere runt solen. alltså. nu får de fan sluta.

edward munchs "skriet" handlade inte om ångest som folk tror. han hörde moder jord skrika ut. det var ett sånt stort vulkanutbrott att det kunde höras över hela jorden. 250 decibel. det de använder som ekolod, råkar döda blåvalar ibland. oops. didnt mean to. SCIENCE.

det finns ljusning vid horisonten. det sägs om man föds år 2100 så blir man 500 år gammal. framför en tv som sitter på näsan. roligt.

"i am stuck in the future, the government is psychotically racism robotic" - immortal technique
2022-11-23

  WyS VIP
Idag finns alla möjligheter genom att manipulera och gomföra makt o kontroll med skuld och skam. Totalitär Diktatur.
Allt medan reklamen om förlustelser strålar från allas uppkopplingar!.... Hur lär man människor att leva i balans med tingens ordning.

Vem undervisar om värderingar som handlar om att vårda det som man lånar under den tid vi använder jordens resurser...? Livsresan!
2022-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Eros Elton VIP