Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Existentiellt . Livets beskrivning. Dagliga tankar.


En gång i Livet

En gång i livet
När man vandrat in i stormens öga
Förtvivlad, blickat ut över dess djup - dess oförlåtliga stup
En gång i livet
När man vandrat djupt in i vargens lya, har man känt sin själ förnya
Löften man avlagt, löften man brutit & löften man önskat man haft
En gång i livet
Har man känt en guds vrede, en guds kraft och en guds sorg
tillsammans har de utgjort en borg
En gång i livet
Har man känt sig odödlig mot livets makter
oslagbar mot livets krafter.
En gång i livet
har man känt sig vara i ödets händer
bortsköljd till okända stränder
Där man inte längre förstår reflektionen som stirrar tillbaka
Att den man är inte längre går att bejaka
vandrandes vilsen, isolerad från ens fränder
En gång i livet
har man funnit sig själv i de mörkaste gränder
hopplöst drömt att någon tänder
Livets ljus, ett ofattbart brus!
Att livet en gång vänder!
En gång i livet
att man tar hjälp av legender
att man färdas till fjärran länder
En gång i livet
acceptera det man inte kan förstå
Inse det man inte längre kan klå
Att man kanske inte kan bestå
En gång i livet
Inse att vi är blott nyanlända
Inte yngre än en dagslända
Att våra dagar snart är till ända
Att lämna vårt jordeliv fullbordade & stolta
En gång i livet
Förstå att vi är inte mer än vår fysiska kropp
vårt ofelbara hopp
att allting tillslut tar stopp
att det är en del av livets förlopp
En gång i livet
Vara tacksamma för den chans givet oss
Att slåss mot tidens tand
misärens våldsamma brand
livets nyckfulla sand
Att vi kanske inte ska gräva ner oss i hatets eviga förband
ty vi är många som idag lever
världens slavande elever
ovetandes om existensen & dess hemligheter
En vacker dröm
döljd i livets ström




Fri vers (Fri form) av villewhisky
Läst 52 gånger
Publicerad 2022-11-29 00:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

villewhisky