Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En frusen värld

Vem är det som bär ansvaret, när ingenting händer?
går omkring och hoppas, allt ondo plötsligt vänder
för när det kommer omkring, delar vi på alla länder
men vad gör väl det, när vi ändå inte är fränder?

Det råder en oerhörd stillhet, på många gator och torg
dock är det inte konstigt, då vi är instängda i en borg
alla har då inte mat att äta, utan får samla i en korg
inombords faller det tårar, utanpå synes största sorg.

Inte några som helst tvivel, att det råder tysthet
mellan olika människor, mellan lågmäld och höghet
i vår värld finner vi svaren, det bokstaveras grymhet
för att vara på säkra sidan, följer vi ordert kyskhet.

Vissa besitter makten, att kontrollera alla andra
de flesta av oss människor, har lång väg att vandra
somliga lever knappt, medan andra rör sig i flärd
trots all sol och värme, lever vi i en frusen värld.

(C) Joakim Wadstedt, 2017.




Bunden vers (Rim) av Joakim Wadstedt
Läst 67 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-07 22:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Joakim Wadstedt
Joakim Wadstedt