Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att våga


Lyssna

Lugnet som alltid fanns till höger
vid Bastugatan 63
i de gamla höga fönstren
hängde florstunna spetsgardiner
ut mot den smala kullerstensgatan

Stannade varje gång
jag gick förbi under den gamla
gatulampan för att höra
väggklockan genom den tunna
brädväggen

Den tickade förnuft stillhet omtanke
glädje och kärlek att ta med i sitt hjärta
för kommande dagar




Fri vers av Irene Backström
Läst 44 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-10 16:47



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
det är något speciellt med kullerstenarna på bastugatan.

det är inta bara att våga lyssna
utan också att våga släppa in och göra det lyssningsbart, det läser jag in i din dikt
2022-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Irene Backström
Irene Backström