Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En appell.


En vädjan


det är flugor i vinet
och sedimentet flyter till toppen
då jästfällningen
inte kommer att förbli drägg.
hur kan jag dricka?
jag bär ett rent förkläde
och kammar mitt hår rakt tillbaka.
jag är inmjölad
tills armbågen är kritvit.
det luktar färsk mjölk.
ibland gör jag smör.
mina ögon är gråa och klara.
jag kan inte dricka
denna grumliga brygd.
att stå ut med doften
av dessa väggblommor
är att bära biets tyngd.
du skall veta att jag sover
obesvärad som en bebis
i drömmarnas land.
mina fingrar,
kvicka till studieuppgifter
som de inte har lärt sig:
att korrekt hålla en penna
så att jag inte kan klottra
graffiti på dina väggar
eller skaka solskenet
ut ur ditt träd.
min vädjan:
sluta ge mig presenter,
det finns inget att fira.
jag skrev inte detta.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 103 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-12-12 16:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen