Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen Glädje skänker Du till


Andra

Jag har gråtit sorgens tårar
ensamhetens syster utan nåd
för mig fanns ingen glädje
av din födsels lycka

Du skrek jämt hade bråttom
måste vaggas varje natt
vi andra fick klara oss
eller hjälpa till

Åren går och du blir älskad
utav alla oss vår släkt vänner
även mig gjorde allt för att du
skulle vara glad

När du börjat skolan
och du hade vänner började
du inför dom tala om att jag var ful
ställde till med fula påhitt

Pratade osanningar om mig inför
våra föräldrar som genast tog
ditt parti i alla lägen
för du var ju bäst

En dag kommer du hit till mig
gråter krokodiltårar och
behöver låna pengar
och jag hjälper dig

Du kommer hit och skriker
att Du är ju 75 och ska ha vett
att inte anklaga henne....

Vad är det för fel
på denna männska
Mitt tålamod är över





Fri vers av Irene Backström
Läst 48 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-14 17:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Irene Backström
Irene Backström