Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En resa i tid, rymd, ljus och färg.


Silverstenen


glaserar in tidernas början
i kleinblått.
samma sak som förändras
i dina ögon
uppträder nu över himlen
och ser in
i mina ögon.
jag vet inte.
jag vet inte.
jag vet inte varför.
jag bryr mig inte heller
om varför.
jag bara gillar det.
jag gillar förändringarna.
jag gillar toningen
av kristallglaset.
den vaxade silverstenen
som blinkar på toppen
av himlen.
en dag skall du ta ned
den där silverstenen,
hålla den över mina axlar
och vi skall vaxa bort natten.
vi avslutar tidens begynnelse
med ett gyllene "julband".
skriver våra egna namn
på taggarna
och väntar på
att en blyg,
jungfrulig gryning
öppnar sig.




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 69 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-12-15 11:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen