Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det hade behövts bräckjärn

Den mullrande maskinens spärrhandtag var ur funktion. Hon sträckte tyget längs fibrerna och rullade upp längs mangelduken.

Det hade behövts bräckjärn.

De korviga fingrarna matade linneduken i mangelvalsarnas halvcentimetersglipa. Hon pressade ut drömmarna om Krupp-Tommy i trådarna. Fyra hundra kilo per kvadratcentimeter. Hon skrattade med en bismak av nitroglycerin. Den vita rocken och tofflorna som släpade längs gröna golv.
”Vill du se honom?”
”Vem?”


Utanför drog marken snötäcket över sig. Bredde bolstren under gnistrande himmel som andades över grantopparna. Natten sjönk ner över husnockarna och fördelade sig över stuprör och fasader. Månljuset klingade av i polerade kopparkannor, gräddsnipor och sockerkaksformar.




Prosa (Novell) av Robert N
Läst 528 gånger
Publicerad 2006-08-09 19:41



Bookmark and Share


  AC
Wow, det här är ju en 100-ordare! Tala genast om det i rubriken och gå med i
100ordsklubben!

http://www.poeter.se/group.php?groupId=43

2006-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Robert N