Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En kontemplation.


Funderingar


En dag måste du komma hit.
Du måste se precis vad du vill se.
Varför ska vi bry oss om verkligheten?
Och var eller vad är den?

Plasttallrikar med gurkmeja,
pappersmuggar med teblad,
pappersfat med små hål i botten.
Är det jag som tömt fem
av de där muggarna thé
och nu måste kissa?
Eller är det de uråldriga,
orörliga, odränkbara,
ofotograferade bergen,
som sjunker och stiger i dimman?

Känslan är att "det"
inte finns bakom bergen
men dock att fler
av sådana jättar finns gömda
bland stjärnorna.

Är det telefonlinjer
och hur kom de i så fall dit?
Är det skräp som simmar
i en soppa av avgaser?
Eller är det floden
som egentligen är en drake
som vi aldrig kan tämja?
Skratta i närheten av den,
den som kan!

Är den klippig, berörbar, sprängbar?
Eller är det misstanken
att jag kunde simma mot den
men aldrig klara att nå fram till den?
Är den "det"?

Du är ingenstans inom räckhåll,
tidigare, senare, nu.
Men jag kan inte lämna dig där.
Jag tänker på dig,
någon som jag inte känner,
och vad du inte skulle säga.
Vad du inte har sagt,
men som vi kanske ändå delar?

Är det sur cigarett rök
från mannen som ler nära mig
eller en påtaglig frånvaro av ditt ansikte,
blankt och borttaget
av sådan klarhet och dimma?

Är det passagerarna som tittar,
speciellt när jag höjer mitt ansikte
(eller tittar på något annat än korten
de har satsat sina pengar på)?
Eller är det mannen klädd i färgerna
av hans lands flagga,
som rätar upp sig för att titta på oss alla
i sitt clowneri?
Passerar sitt ständiga hem varifrån
han inte kan försvinna.
Han kommer aldrig att röra sig därifrån
och ser inte mig
utan bara stoden bland berg och moln
som har lett mig som en pelare
och täcker mig.

Dessa?
Vems folk är de?
Är de inte mitt folk?

Reflekterar över:
Hur jag måste andas in långsammare
för att kunna andas ut.
Hur jag ser över varma strömmar
och därmed kan stoppa dem.
Hur verkligheten tycks vara overklig.

-----

"Då vill jag fråga dig detta: Hur tänker du? Hur funderar du? Och var finner du SVAREN på frågor som gäller DITT LIV!?" (En namnkunnig predikant annodazumal)




Fri vers (Spoken word/Slam) av Koloristen
Läst 111 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-12-17 13:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen