Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"Får jag se på dig, min älskade vän?".


Blixtblick


Jodå.
Ögonen relaterar allt det där
med smutsigt kött
och trasslig själ inuti.
Och, nej,
det hade jag heller aldrig trott
tills du tittade på mig.
Inte ens då märkte jag det -
ty det var mer än att bara titta.
Men sakta, som ett magiskt trick,
börjar jag förstå,
börjar jag komma tillbaka
för att se på.
En konstig önskan
om att bli undersökt
och jag övertygar mig själv
den här gången.
Den här blicken kommer att se.
Men du kan inte bestämma dig -
du matchar inte
blixten från dina ögon.
De ser,
redo att känna djupa ting,
trots din rädsla.




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 83 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-12-19 07:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen