Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skälv min jord, släpp mig fri


I gårdagskvällens djupa mörker

såg jag inte vargen

men hörde dess dova morrande


var det en varning till mig 

att akta mig för skuggorna

att akta sig för mig


jag är inte att lita på nu

inte till hundra procent

kanske inte ens tio


jag går och går och jag går

vart vet jag inte

bort bara bort


kanske till den högsta bron

kanske till det brantaste av berg

kanske till tågrälsens försoning


en dag eller en natt

jag vet

finns jag ändå inte mer


jag försöker leva

jag trevar mig fram

i detta livets labyrint


under tiden skriver jag

blottlägger mörkret

för att göra plats för ljuset




















Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-12-21 07:59



Bookmark and Share


  Fjellhuldra VIP
Så svårt gå de stegen
Ändå en stark insikt
mellan orden.
Det finns en inre styrka
Falla för att resa sig igen
Och bli på trygg fast mark.
2022-12-21

  cilax VIP
fin
2022-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP