Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vågad eskapad över vattnen.


Januarifärden


Vi var utlänningar
kunde man säga.
Våra kroppar
alldeles för ivriga
och vårt hopp
alldeles för tidigt
för säsongen.
De andra,
medborgarna,
myste i sanden
som om de hade varit där
hela vintern
och först nu hade avslöjats.
Vattnet var för kallt.
De försökte
att inte tala om det för oss.
Men vi hann inte vänta.
Vi skulle snart vara hemma
i vårt nya hem
på fastlandet.
Så vi lät våra lemmar
tappa blod
och lät vågorna
skölja bort det.
Som om det var så här
lemmarna rörde sig naturligt,
genom ett plötsligt fördrag
om tvång och eftergift.
Vi glömde att drunkning
var dödligt
och kunde bara tänka:
Det är så här livet
blir naturligt vågat.




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 85 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-26 06:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen