Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mitt eget foto: Copyright: Soligajag_1


Dagen innan detta år tar slut

God morgon alla underbara och morgon pigga varelser ,
Jag är en morgon tupp som älskar att sitta vid köksfönstret och iaktta alla varelser som är på språng.
Antingen koltrasten som söker föda med sin vassa näbb eller ekorren som kommer kilande ner från trädets grenar med en vinande fart.

Helt plötsligt hörs ett brak och ut från grannhuset kommer en herre som vinglar fram och tillbaka. Han har nog fått en del innanför västen.

Nu är jag sugen på denna gudadryck som ger mig mitt elixir på morgon timman.
Tar en kopp och fortsätter kolla ut mellan husen och helt plötsligt smäller det högt.
Förbannade ligister som måste tända dessa hemska smällare.

Jag öppnar fönstret på vid gavel medans jag försöker se förövaren.
Sedan tänker jag på alla djur som har det svårt i denna tid på året.

Jag är hungrig nu så jag lagar en omelett med färska champinjoner , zucchini och små tomater.
Lägger upp den på tallriken och sätter mig ner och äter . Nu ska jag njuta av en
ljuvlig frukost . .




Prosa (Kortnovell) av soligajag_1 VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-12-30 05:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP