Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar inför årsskiftet

 

 

 

Nu är detta året snart slut
är på väg in i ett spännande nytt
funderar på vad som skall hända
och vad detta året har betytt

Har jag gjort så gott jag kunnat
i allt, både i stort som i smått
andra glädje och välgång unnat
har jag ärligt och trofast stått

Har jag varit som jag vara vill
är tankar som kommer och går
blev det bara näst intill
måste jag bli bättre nästa år

Skall ta farväl av året som det är
och välkomna det nyas första dag
vill få nya insikter som framåt bär
och förbättra mitt innersta jag




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2022-12-30 09:29



Bookmark and Share


  Vindsvala VIP
Fint att tänka så! Om alla gjorde det skulle vi få ett underbart nytt år!
2023-01-01

  Evelyn Falk Möller VIP
Mycket fint skaldat. Var bara dig själv i alla situationer. Då kan det bara bli rätt.
2022-12-31

  Kajan VIP
Ett levnadssnöre att hålla fast vid; uppriktig rannsakan och hopp.
2022-12-31

  Niliboy
Så fint, så fint å vi önska att detta mestadels härlig liv aldrig får sitt slut!
2022-12-31

    Lena Staaf VIP
Enkla ord om fina men svåra föresatser. Att vara som jag vara vill, en ständig strävan.
2022-12-30

  Susen VIP
Att vara sitt bästa jag räcker långt, tänker jag.
Fint skildrade tankar.
Gott Nytt År fina poetvän
2022-12-30

  Eva Helene VIP
God sammanfattning i diktens form av tankar som kan dyka upp inför ett årsskifte, i varje fall om man är en sådan empatisk och reflekterande person som poeten här.
2022-12-30

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla tankar och reflektioner både
framåt och bakåt, från den utsiktspunkt
som ett nyår är.
2022-12-30

  Anya VIP
Tänker på integritet här, att vara den man vill och inte påverkas av andras beteenden och tyckanden. Det är starkt och något jag också eftersträvar. Jag får påminna mig ofta.
Klokord från din penna.
2022-12-30

  Ninananonia VIP

Kloka tankar och utvärderingar.
Gott Nytt År!
Kram
2022-12-30

  Maria Sundelin VIP
Gott nytt år min vän
Kramar
2022-12-30

  Sparvögat VIP
Fina tankar delar du inför
det nya året…
Givandets gåva…
2022-12-30

    ej medlem längre
"konstnärer har rätt

att göra de största

mästerverken

och de värsta

misstagen"

bara hur det är... <3
2022-12-30

  Respons VIP
Högst igenkännbara tankar inför det nya året. Hedonismen flyttar ut för att återkomma nästa jul.
2022-12-30

  BenGust VIP
Stora små tankar samlas och trängs
så här in på upploppet. Men snart ska
de ut på en nyårsbana igen.
Fina rim och ett Gott slut.
2022-12-30

  MaLo VIP
Så länge hjärtat är med oss i det vi gör,
vi inte oss klandra för ofullkomlighet bör.

Fin reflektion <3
2022-12-30

  Öknens Ros VIP
Goda tankar, goda ord
Sprida glädje på vår jord
2022-12-30

  WyS VIP
Fin sammanfattning och som alltid en önskan att bli allt mer medveten om tingens ordning!
2022-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP