Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Blindtarmen

 
“ ... till höger, lite ner till höger, där ja, just där
gör det ont”

Ibland känner jag mig som en blindtarm:
En statist på vita duken
Osynlig för blotta ögat men inflammerat
Med symtom som att det gör ont när jag
hostar, i magmusklerna när jag rör på mig,
noll aptit, illamående och varm inombords
i en kall värld.

Ingen i världen lägger märke till en statist.
Ingen i världen antecknar ett appendix
Ingen i världen noterar ett mindre utskott
på blindtarmen som kan spricka när som helst!
Förutom en kirurg med tryckande
fingrar mot naveln.

Och det är så den värker
Omtalad men okänd

Den finns där som en prick i universums
bubbelgum och ingen vill spricka
i sin egen kropps sfär.

Ingen vill i sin himlakropp:
spy 40 gånger
Känna noll aptit
Ligga i feberfrossa med
tre täcken över sig
Så vill ingen känna sig


Ingen vill känna sig så mikroskopisk ...


Men när den spricker, spricker universum i dig.
och tiden stannar när du åker i illfart
till sjukhuset ...

Tre kikhål
30 minuter
2-3 timmar i operationssalen


Med titthålsteknik, laparoskopi
så lätt kan allt tas bort
Den lilla, lilla ... fläcken, iris, regnbågshinnan
i själens ögonblick
Kanske för kirurgen den minst
komplicerade operationen men ...


Det gäller att inte ha tunnelseende

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-01-01 21:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP