Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sleeping beauty.


Hitta henne sovandes


du ser så fin ut så här tidigt
innan du börjar uppträda.
du ser annorlunda ut
- än mer bildad än du är.
ditt hår flyter så fint,
venerna under huden syns,
de samlas och tilljämnas
och fastän du blundar
så tittar du ut
som du aldrig har gjort förr.
dina händer rör sig
som stencilerad kalligrafi.
så självmedvetna axlar
- slappna nu bara av:
jag tror på dig nu!
jag tror på dig.
jag vill behålla dig.
jag vet dock
att jag kommer
att få se dig gå en dag.
men jag stannar uppe
sent även imorgon kväll
för att möta dig
den tidiga morgonen
medan du ännu sover.
så, och bara så,
blir du kvar hos mig
ett tag till.




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 102 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-01-04 16:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen