Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Segra eller dö.


Kronblod


Mina puritanska ideal kränktes
av hennes blodiga underkläder.

En röd skugga
som bara sträcker sig
efter kvinnor och död.
Och de sa till mig, "baby"
tills det flyttade upp
mellan mina öron
och blommade ut
som en äppelblom.

Som om blod
gjorde äpplen.
Som om blod
gjorde kronbladskluster
att hänga ovanför bebisar.

Vad är kvinnor och död
att de ska dränera så?
De saker de värdesätter,
gömmer de.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Koloristen
Läst 98 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-01-06 07:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen