Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ombord på livets båt

 

 

 

I lugn och ro
seglade jag på livets hav

himmelen var blå
solen sken
vinden var gynnsam

plötsligt förmörkades himmelen
av mörka, hotfulla moln

starka vindar
trasade sönder båtens segel

drev hjälplöst omkring
i de höga vågorna

sände nödraketer

fick hjälp att komma
till en trygg och läkande hamn

skaffade nya segel
och fortstte min seglats
på livets hav

 




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2023-01-13 09:53



Bookmark and Share


  Minkki VIP
storm eller bleke, bägge kan vara förödande. Tack för en fin text!
2023-01-18

  Eva Helene VIP
Att inte ge upp, veta att hjälpen finns och att våga be om den. Fint!
2023-01-18

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om tillvarons snabba kast
och att vi måste hjälpa varann med
säkra hamnar.
2023-01-15

  Ninananonia VIP
Fint beskrivet om livet. Bra metaforer.
2023-01-15

  Öknens Ros VIP
Livet kan vara som havet, oberäkneligt men också stilla och fridfullt.
2023-01-14

    Lena Staaf VIP
Fin allegori om livet! Ja, ibland kraschar det, då måste man få hjälp. Vi behöver varandra!
2023-01-13

  Sparvögat VIP
När livet skänker citroner får man göra lemonad~med hjälp av lite socker…

2023-01-13

  Niliboy
Ja, man måste ju våga fortsätta å jag känner igen mig!
2023-01-13

  Anya VIP
Snygg allegori om livet. Jaa många gånger har seglen gått sönder tur att hjälp finns.
2023-01-13

  Respons VIP
Trägen vinner!
2023-01-13

  Kajan VIP
Det gäller att hålla sig flytande, även om så hela båten sjunker. Hoppingivande liknelse.
2023-01-13

  Kungskobran VIP
Navigare necesse est, vivere non est necesse. (att segla är nödvändigt, att leva är inte nödvändigt)
2023-01-13

  Maria Sundelin VIP
livet bär på så mycket
Kramar
2023-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP