Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anknytningsresan

Barnet sover

Mamman skyndar mellan lera och berg

från Köldgatan till Vårväderstorget

Väntan i kön till kassan

Tungt att bära uppför backen

Barnet skriker i ensam lägenhet

Tröstar sig med en flik av lakanet

 

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-01-14 05:05



Bookmark and Share


  Anya VIP
Åhh vilket engagemang i texten. Socialt engagemang. Själv har jag aldrig lämnat mitt barn, även om det sover. Men jag vet att mamma gjorde så och även andra. Vi är olika.
2023-01-17

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som belyser en del av vårt samhälle.
2023-01-16

  Kajan VIP
En skarp vardagsbild av hur svårt det kan vara att få tillvaron att fungera; man gör det man kan helt enkelt; fast det många gånger kan vara tungt.
2023-01-16

  Blomma-Stjärna VIP
en empatisk dikt om hur det kan va
det där med moder-barn-anknytning...

mat måste ju införskaffas...
och är man ensamstående så...
2023-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP