Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att landa.


Ord och blod på vår jord


Jag behöver bjuda på varje ord,
varmt tryckta mellan fuktiga veck
i min hjärna.
Jag behöver spilla blod
- men på vilket sätt?
Jo, i brutenhet, ljus och roterande -
och var som helst.
Håll inte dina nät under mig!
Jag måste landa
på vilken betong som helst
under mig
och sedan skratta bort det.
Lämna mitt blod som batik i huden.
Som röda kritstreck i trottoaren.
Som klar olja och smutsigt vatten.
Att bryta alla ben
antingen innan jag slog i eller efter.
Att komma fram ogjort.
Att komma fram öppet.
Trådar av alla dessa röda sömmar
som följer mig.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Koloristen
Läst 98 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-01-16 06:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen