Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Empati

Är det så att din empati
gör dig ofri
ger dig en djungel att trampa i
snärjer dig så du värjer dig
slår armarna om ditt jag
kramar dig svag
är så rädd att slukas
och ömkligt förbrukas.

Se i stället din empati
som ett guldsökeri
som ett sätt att bli fri
att få vandra nära andra
att ta in deras verklighet
med intresse och värdighet
och inse att ni på denna färd
lever i en gemensam värld.




Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2023-01-18 22:23



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Din text får mig åter att minnas ett citat av James Baldwin: Endast det man förstår hos sig själv, kan man förstå hos andra.
Empati kräver alltså att man jobbar med sig själv, utmanar sin begränsningar för att kunna växa tillsamman med andra. Det mest spännande man kan göra i livet !
2023-03-03

  Bodingen VIP
Empati - en bristvara
2023-02-20

  Susen VIP
Vackert, ömsint och medkännande. Tycker om.
2023-01-24

  Anya VIP
Det är sannerligen en svår balansgång med sund empati och en empati som får en att falla. Fast det kanske mer är en sårbarhet? Empati kanske inte är problemet? Intressant text som får mig att börja tänka på vårt psyke.
2023-01-23

  Kajan VIP
Tänker på balans och förhållningssätt, här i denna sinnrika ordväv.
2023-01-21

    Sefarge VIP
Empati är granne med
Sympati.Den som
äger empati har
kanske lättare
att förlåta
andras
gjorda
miss
-tag?
;)

2023-01-20

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om empatins magi.
Tillsammans blir vi mer än bara oss själva, en del av något större.
2023-01-20

  Lottie Ålhed VIP
Mycket bra Vi har att lära av varandra Bokmärkes
2023-01-20

  Solstrale VIP
Gott skaldat - vackert budskap!
2023-01-19

  BenGust VIP
Empati; en krydda för själen.
2023-01-19

  Niliboy
Så fint betraktat! Empati måste vi ha!
2023-01-19

  Kungskobran VIP
Empati
gör mig inte fri
det ger mig dåligt samvete
vad skall jag göra åt de?
2023-01-19

  Respons VIP
Kloka ord med goda rim!
2023-01-19

  Blomma-Stjärna VIP
o, så klokt o sympatiskt och empatiskt du skriver - man kan uppslukas av andras idéer och behov om man inte står ut med andras besvikelse ---- att kunna ge det man kan o vill är det bästa!
2023-01-18

  Minkki VIP
fint rimmat kring ännu finare text
2023-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP