Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självklart

Jag minns att vindrutan förmörkades av det stora djuret
Ena benet träffades av kofångaren
Vi stod stilla länge under stjärnhimlens evighet
Tacksamma för det liv som nyss var självklart

Så ligger jag stilla i sängen och minns
att för dig blev det bara en kort frist
innan nästa attack från döden
som blev så mycket större och starkare

I skogens stora tystnad
i mörker och kyla
under stjärnors svaga ljus
ligger du och älgen på var sin plats
och väntar förgäves på det liv
som alldeles nyss var självklart

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-01-23 05:11



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Starkt förmedlad erfarenhet!
2023-01-25

  Anya VIP
En text med döden släppandes efter. Livet är skört och ändligt. Snyggt skrivet.
2023-01-23

  Blomma-Stjärna VIP
Stark diktar du om det självklara livets puls och dess obevekliga slut - <3
2023-01-23

  Marita Ohlquist VIP
Berörande, ödmjukt och vemodigt.
2023-01-23

    Sefarge VIP
Skickligt skriven Lyrik!
Med det inre o yttre
ihopvävd i tillvarons
ständiga ödeskast?
;)
2023-01-23

  Kajan VIP
En stor känsla ryms här i texten; livets gungfly att bevandra efter bästa förmåga. Det finns en stark närvaro här; därför berör den.
2023-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP