Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bekänna färg

Jag vill bara ligga
en stund hos dig och trigga
ditt kärlekssystem
vid dina håriga ben.

Jag vill känna mig upprymd och glad
som ett upphittat minnesblad
som en värmegrad
som en söt marmelad.

Jag vill vara din flicka
på plats i din innerficka
men utan att på sanningen tumma
så är jag snarare
din krumma gumma.

Jag vill få dig att bekänna färg
suga ut både blod och märg
när jag sedan fått dig dit jag vill
så har jag upphört att finnas till.




Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2023-01-24 14:05



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jag håller med Öknens ros, först kärlek sedan slutet fasansfullt.
Texten får mig att börja grubbla och fundera. Tänker på en människa som inte är frisk och vill fylla sitt svarta hål med en annan människa.....för att sedan upphöra att finnas till. Jaa nu blev det psykologiskt. :)
2023-01-27

  Marita Ohlquist VIP
Texten stimulerar tanke, känsla och fantasi.
2023-01-25

  Öknens Ros VIP
När kärlek förbyts till det mest fasansfulla, om än bara i ord och mening.
2023-01-25

  Lottie Ålhed VIP
Realistiskt vacker dikt.
Rolig och sorgesam på en och samma gång om livet och kärleken.
2023-01-24

  Eva Langrath VIP
Jag dras in i de längtande orden och hisnar vid det oväntade slutet och ser framför mig en människa full av ränker eller en människa som vet att dagarna är räknade. Du fick verkligen igång min fantasi.

2023-01-24

  Susen VIP
En text som bekänner färg. En kärlekslängtan i de första två stroferna som avslutas abrupt. Starkt
2023-01-24

  Respons VIP
Komisk tillbedjan som kanske går att uppfatta både som ett hot och ett löfte
2023-01-24

  Kungskobran VIP
Nästan som svarta änkan förutom att det han som upphört att finnas till.

Svarta änkan äter dig med hull och hår
från huvudet till dina tår

När hon är mätt tar hon sig en lur
letar sedan upp någon för nästa tur

Så se upp när hon virvlar in
och säger att hon vill bli din

Om du ger henne en chans
blir det din sista dans
2023-01-24

  Blomma-Stjärna VIP
mitt i vår visdom, vår åldersrikedom kan
lustiga söta känslors svall få rum
- en jättesöt kärleksdikt som i tonen på något vis påminner mig om en kärleksdikt, jag glömt, men vet jag tyckt mycket om, av Karin Boye (från en stygg flicka?)
2023-01-24

  Gunnar Hilén VIP
Söt.
2023-01-24

  Niliboy
Fin kärleksförklaring! Det gäller att ligga i om….
2023-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP