Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fick orden bredbent, vränger och övertalning av prima donna. Lägger till 18 ord varav tre går till Lena Söderkvist. Med i leken är också Chan, Cikoria blå och TrollTörnTrappan. (”Kommer kallad men ej strax, ty född till slav är ingen tax”)


Klinckowströmsk tax (stafett)


Bredbent i blåsten
tål min charmör
inga dumma måsten,
vägrar pinnar som jag slängt,
övertalning stannar utanför
öronen som vinden vrängt.




Bunden vers (Rim) av Gunwale VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-02-11 11:28



Bookmark and Share


  Respons VIP
Fyndigt formulerat om taxar som alltid har en tendens att gå sina egna vägar och höra det de vill höra. Jag vet, jag har haft en själv.
2023-03-30

    prima donna
Hör en omskriven version av Fångad av en stormvind inom mig :) väl stafettat på rim och allt med litet knepiga ord!
2023-02-15

    Lena Söderkvist VIP
Konsten att slå hundörat till utan att vika sig. Så gör djur, det stämmer precis.
2023-02-12

  Gunnel Eriksson VIP
Bravo!
2023-02-12

  Chan VIP
Stafetten är inte bara inspirerande och utmanande, man lär sig en massa också. Kanske man kan vinna TP med sina srafettkunskaper. Inte för jag minns det själv, men mormors och morfars tax var nog mitt första hundmöte.
2023-02-11

  TrollTörnTrappan VIP
Jo, man kan undra varför det måste gå undan - bara för att matte eller husse lär förvänta sig så [säkert för att man själv vill vara rask]?!

Här tycks dock hunden ifråga skapa "syntax error", genom att totalvägra ett grundelement : (stafett)pinnen, ja rentav i plural.

Nåja, stormbyarna kan ju också ha sina fingrar med i spelet...
2023-02-11

  TrollTörnTrappan VIP
...ett tema som det tål sin tanke att komma på - utifrån givna ord. Knappt ens Agaton Sax & Faster Tilda skulle kanske ha lyckats klura fram detta?!

2023-02-11

  Cikoria Blå VIP
Jag ser den där taxen framför mig.
2023-02-11

  lodjuret/seglare VIP
Känslan av att du inte riktigt vet var en upplevelse skall kunna ha en början, en mitt och ett slut, kan ha sina sidor. Som i en bok ungefär. Om boken ses på, där den står i en hylla, av dina ögon eller om du faktiskt håller i och läser den. Så bör du genast veta den ungefärliga längden på 'en bra stund' och 'en dålig stund'. Medan som sagt en pinne, den kan gärna få vara just 'lång, kort eller lagom lång eller bred'...
2023-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP