Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nån bryr sig om

det finns dom som
frågar
tomma fraser

som slängs ut
i
förbifarten

Fraser

utan äkta bry

dom ekar ut i
tomma intet

Upplösta
innan dom
ens lämnat munnen

...

Sen finns dom
som springer vidare

samtidigt
som
fraser
rinner

ur skalet av
hycklad omsorg.

låtsasbry

Vill inte ha!

lämnar
endast
frustration

...

Så kommer
den
som frågar

som inte ger sig,

den som väntar på ett svar.

Som inte ger upp

som
ser

som berör

som
utstrålar
värme,

omtanke

Djupa kontraster
till de
tomma ord ,
som ger mig kalla kårar
och känsla av
osynlighet

...

Så se mig,
Hör mig,

Rör mig!

annars


Du blir inte saknad
...

Men till dig med
äkta
bry

Som väntar på svar

Stanna
en stund

Så jag
vågar
svara

vågar
säga som det är

.

Att

det är tomt
utan
dig

.







Fri vers (Fri form) av helenita VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-02-14 14:59



Bookmark and Share


  christian hüls VIP
Fint bruk av ordet bry!
Fin och träffande hela dikten!
Tack! c
2023-12-09

  Maria Sundelin VIP
Väldigt träffande
2023-02-14

    Sefarge VIP
Bra att bli påmind om
de berörande Orden
som känns så äkta
inuti!Utanpå allt
det som bara
är så ytligt
känslo-
kallt?
;)


2023-02-14

  Den skrivande tysta
Fantastiskt fint och sant till ord och tanke.
2023-02-14
  > Nästa text
< Föregående

helenita
helenita VIP