Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klyschor AB

brinner för
carpe diem
allt är möjligt
dedikerad (sic)
man ska tänka positivt
everything happens for a reason

Kom ihåg att vare sig coach eller terapeut
är skyddade titlar och att marknaden är fri.
Charlataner och dumbommar lever i assymetrisk
symbios där de förra lever på de senares godtrogenhet.
Som att drabbas av binnikemask med den skillnaden att binnikemasken inte fakturerar och sannolikt har en trevligare personlighet.

Spåkärringarna svänger sig med olika innetermer.
Pseudopsykologiska fraser. Vetenskapshärmande språk.
Myers & Briggs istället för kaffesump.
Affirmationer istället för slagruta.

Din sanning och min sanning.
Detta är trams. Relativistiskt snömos.
Det finns en sanning. Inte tusen olika
beroende på vilka som valt att blunda.

Många har fått för sig att
sanningsrelativism är nåt fint och
progressivt. Det är precis tvärtom.
Om det inte finns någon objektiv sanning
kan ju precis vad som helst vara sant.
Sanningsrelativismen banar väg för
de som har lögnen som metod.
Donald Trump. Joseph Goebbels.

Jorden är antingen platt eller rund.
Inte rund ibland och platt ibland
beroende på vem du frågar och
hur de känner just nu.

Båda kan inte ha lika mycket
rätt på varsitt sätt om den ene
påstår att Förintelsen aldrig ägt rum.

Den dag du sitter i väntrummet
för att få besked om cancer
tror jag inte du vill ha
sanningsrelativistiskt besked
eller postmodernistisk behandling.




Övriga genrer av rostspik VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-03-09 12:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP