Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget Text repris från 2013


Vintern dröjer sig kvar

Snöig marsdag

istappar hänger som spjut
i den släckta gatlyktan

himlen grå
snöflingor lätt dansande

en kråka ropar sitt krax
till skatan i trädet intill

det lilla barnet säger strängt
”pass dig”
till kråkan i trädets topp

kanske vill han
att den ska flyga

eller att den ska akta sig
så den inte faller

på väg uppför trappen
i det vita huset
vänder det lilla barnet sig om

och säger ivrigt till mig
”pass dig”

och jag svarar
ok, jag ska akta mig

han fortsätter nöjd
hela vägen uppför trappen

 

© Eva Langrath mars 2013

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-03-22 21:26



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Jag skulle vilja säga en fin inledning till en kurs om när barnet tar till sig språket. Och hur den som kan samarbetar: svarar precis som om man förstått och på så sätt fördjupar språket hos barnet. Ingen mobiltelefon här som stoppar upp utvecklingen. Den äldre är på plats.
2023-03-23

  Sparvögat VIP
En fin dialog mellan kråkans kraxande och pojkens ivriga röst ~
alltmedan mars vilar i
vinterns tecken…
2023-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP