Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Min handväska


I min handväska har många
utekvällar dansat sig hesa
Och många tankar legat som mer
än ett O.N.S.
Sena kvällar, skratt och kyssar
Jag har en hel matiné i väskan
Ett nattlinne av nakenscener
Kika över axeln,                                                          busvissla efter den du!
Så om nån lånar den eller                                                   vill lägga
ner sina saker där
Så kan den bära allt med sig ...                                                

Hur ska jag hänga upp det här?
På en galge?
Slänga dig på golvet så fort jag
kommer in i hallen?

Rota inte. Känn efter
Rota inte. Känn efter
Dra ner min dragkedja
fiska upp nåt mode-riktigt

Jag har tillräckligt med volym
i håret denna morgon
Bussen guppar och jag är
i synk med rytmen
Solens fransar flörtar  
Handväskan på sätet
Mobilen i högsta hugg, i handen

En del säger att:                                                                    “de har sitt liv i mig”
“att jag är sista touchen
På en lyckad outfit”
Läppstift, nycklar, tamponger
poet-piller, Alvedon, plånbok
Dagdrömmar, kvitton,                                    skavsårsplåster
och gud vet vad!
ALLT som rör sig i                                                               min huvudstad
Allt som händer i mina kretsar

Rota inte. Känn efter
Rota inte. Känn efter


‘cause me and my purse
got a vibe goin’ on

“Kan jag hänga den här dikten
lite nonchalant över axeln och
svänga med den som en handväska
Så som jag har mitt läppglans där i ...
Så som AirPods dunkar
Så som en app när jag behöver
känna mig relax”

Jag tror marken har känt mig komma
att parkett och betong vet min vikt
Men det där innersta facket
är reserverat för nån speciell
Men det där innersta fuck’et
är reserverat för nån speciell

oh, nån speciell
med bra smak ;)




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-03-29 21:12



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
Hela livet i en bag! Du kan skriva du!
2023-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP